TOPlist


Databáze potravin

Toast (Racio)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1600 kJ
  • Bílkoviny: 16.5 g
  • Tuky: 5 g
  • Sacharidy: 65 g
  • SAFA: 1.5 g
  • Cukry: 11 g
  • Vláknina: 8 g
  • Sůl: 1.6 g
Jedná se o výrobek z pšeničné mouky, glukózového sirupu, droždí, rostlinného oleje a dalších přísad. Je především zdrojem sacharidů, neplnohodnotných bílkovin a malého množství tuku s vhodným složením. Obsah vlákniny je průměrný. Nevýhodou tohoto výrobku je vyšší glykemický index. Tento výrobek můžete v přiměřeném množství občas zařadit do jídelníčku, konzumujte ho však vždy v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin.

Náhrada

Vhodnější alternativou je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny a má nižší glykemický index. Tento výrobek můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma