TOPlist


Databáze potravin

Datle

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 530 kJ
  • Bílkoviny: 1.5 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 30 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 21 g
  • Vláknina: 2 g
  • Sůl: 0 g
Datle mají na rozdíl od ostatních druhů ovoce nižší obsah vody a velmi vysoký obsah cukru. Datle jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku. Kvůli vysokému obsahu cukru a energetické hodnotě není vhodné zejména při redukční dietě datle pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou jiné druhy ovoce, které neobsaují tolik cukru a mají nižší energetickou hodnotu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma