TOPlist


Databáze potravin

Fíky

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 320 kJ
  • Bílkoviny: 0.8 g
  • Tuky: 0.3 g
  • Sacharidy: 16.2 g
  • SAFA: 0.1 g
  • Cukry: 10 g
  • Vláknina: 2.9 g
  • Sůl: 0 g
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Fíky jsou zdrojem vlákniny a některých vitaminů a minerálních látek. Fíky obsahují vysoké množství cukru a mají tedy i vyšší energetickou hodnotu, proto je zejména při redukční dietě nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Zejména při redukční dietě jsou vhodnější jiné druhy ovoce, které neobsaují tolik cukru a mají nižší energetickou hodnotu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma