TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jablko
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 230 kJ
Bílkoviny: 0.4 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.4 g Cukry: 10 g
Sacharidy: 11 g Vláknina: 2.3 g
Sůl: 0.01 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů, jablka jsou především zdrojem vitaminu C. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Obsah cukru je v jablkách průměrný, v přiměřeném množství je můžete zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři