TOPlist


Databáze potravin

Papája

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 160 kJ
  • Bílkoviny: 1 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 10 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 6 g
  • Vláknina: 2 g
  • Sůl: 0.01 g
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Papája je zdrojem vlákniny, některých vitaminů, významný je především obsah vitaminu C, provitaminu A a kyseliny listové, a některých minerálních látek. Obsah cukru je spíše nižší, papáju proto můžete pro zpestření jídelníčku občas konzumovat.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma