TOPlist


Databáze potravin

Hrušky kompotované

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 270 kJ
  • Bílkoviny: 0 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 15 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 13.5 g
  • Vláknina: 1 g
  • Sůl: 0.01 g
Kompot obsahuje vysoké množství cukru, jednak v ovoci, jednak ve sladkém nálevu. Při tepelném zpracování se ničí velká část příznivých látek obsažených v ovoci, zejména vitaminů. Některé kompoty bývají vitaminy obohacovány. Kompoty však slouží především jako zdroj energie v podobě cukru a zejména při redukční dietě není vhodné je pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje méně cukru a více prospěšných látek.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma