TOPlist


Databáze potravin

Švestky kompotované

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 320 kJ
  • Bílkoviny: 0.3 g
  • Tuky: 0.4 g
  • Sacharidy: 18 g
  • SAFA: 0.1 g
  • Cukry: 14.3 g
  • Vláknina: 1 g
  • Sůl: 0.02 g
Kompot obsahuje vysoké množství cukru, jednak v ovoci, jednak ve sladkém nálevu. Při tepelném zpracování se ničí velká část příznivých látek obsažených v ovoci, zejména vitaminů. Některé kompoty bývají vitaminy obohacovány. Kompoty však slouží především jako zdroj energie v podobě cukru a zejména při redukční dietě není vhodné je pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje méně cukru a více prospěšných látek.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma