TOPlist


Databáze potravin

Mandle pražené solené

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 2660 kJ
  • Bílkoviny: 20 g
  • Tuky: 56 g
  • Sacharidy: 11 g
  • SAFA: 5.3 g
  • Cukry: 5 g
  • Vláknina: 12 g
  • Sůl: 1.5 g
Ořechy obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Mandle jsou bohatým zdrojem vitaminu E a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a hořčíku. Ořechy jsou energeticky velmi bohaté, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahují však řadu pozitivně působících látek, proto by se neměly zcela vynechávat ani při redukční dietě, doporučuje se konzumace maximálně 20 g ořechů za den. Volte raději nesolené mandle kvůli nižšímu obsahu sodíku.

Náhrada

Vhodnější jsou nesolené mandle.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma