TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Maniok (kasava)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 670 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 38 g Vláknina: 2 g
Sůl: 0.05 g

Jedná se o kořen, který lze konzumovat čerstvý, uvařený či pečený. Maniok obsahuje oproti klasickým bramborům vyšší množství škrobu a cukrů. Maniok je zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Energetická hodnota je poměrně vysoká, maniok proto zařazujte do jídelníčku pouze občas v menším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou brambory nebo jiné druhy okopanin, které mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři