TOPlist


Databáze potravin

Bulgur pšeničný (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1500 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 1.3 g
  • Sacharidy: 75 g
  • SAFA: 0.2 g
  • Cukry: 0.4 g
  • Vláknina: 9 g
  • Sůl: 0.12 g
Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.

Náhrada

Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma