TOPlist


Databáze potravin

Pórková polévka instantní Knorr (hotový pokrm)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 190 kJ
  • Bílkoviny: 1 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 6 g
  • SAFA: 0.6 g
  • Cukry: 0.6 g
  • Vláknina: 1.2 g
  • Sůl: 0.8 g
Polévky mají díky vysokému obsahu vody poměrně nízkou energetickou hodnotu. Je možné je konzumovat buď jako hlavní jídlo, když je doplníte například celozrnným pečivem, nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou, anebo před hlavním jídlem, polévku však započítejte do energetického příjmu a úměrně snižte množství hlavního pokrmu. Polévky v prášku jsou však především zdrojem sacharidů, někdy i tuku s nevhodným složením a nepřináší mnoho příznivých látek. Často obsahují také mnoho soli a glutamát sodný, jejichž konzumace by se měla z důvodu nadměrného příjmu sodíku omezovat. Není proto příliš vhodné tyto polévky pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější jsou polévky připravené z čerstvých surovin. Ideálně přidejte do polévky více zeleniny a pokud ji konzumujete jako hlavní jídlo, tak i více bílkovinného zdroje (libové maso, vejce). Polévky nezahušťujte nebo pro zahuštění použijte například rozmixovanou zeleninu nebo bramboru. Pokud byste konzumovali polévky z prášku, vybírejte polévky s co nejnižším obsahem tuku, soli a bez přidaného glutamátu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma