TOPlist


Databáze potravin

Mysli na zdraví pohankové čokoláda a mandle Emco

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1674 kJ
  • Bílkoviny: 5 g
  • Tuky: 16 g
  • Sacharidy: 59 g
  • SAFA: 4.4 g
  • Cukry: 25 g
  • Vláknina: 2.6 g
  • Sůl: 0.23 g
Jedná se o zapékanou směs pohankových a jáhlových vloček s cukrem, řepkovým olejem a dalšími přísadami. Pohanka i jáhly jsou přirozeně bezlepkové, tento výrobek je proto možné konzumovat i při bezlepkové dietě. Výrobek však obsahuje poměrně vysoké množství tuku a cukru. Obsah vlákniny je spíše nižší. Zapékané müsli jsou méně vhodné kvůli vyššímu glykemickému indexu a možnosti vzniku nepříznivě působících látek během zapékání. Tento výrobek zařazujte do jídelníčku spíše výjimečně.

Náhrada

Vhodnější jsou nezapékané sypané müsli, které obsahují méně tuku a většinou i méně přidaného cukru a mají nižší glykemický index. Ještě vhodnější je připravit si vlastní směs z ovesných vloček, oříšků a semínek a společně s čerstvým ovocem je přimíchat do bílého jogurtu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma