TOPlist


Databáze potravin

Zelí kysané (hotová příloha, solené)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 470 kJ
  • Bílkoviny: 1 g
  • Tuky: 5 g
  • Sacharidy: 14 g
  • SAFA: 0.8 g
  • Cukry: 11 g
  • Vláknina: 2.5 g
  • Sůl: 1.2 g
Zelí má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje řadu cenných látek, především vlákninu, vitaminy (hlavně vitamin C) a další ochranné látky. Do kysaného zelí dle klasické receptury se přidává na tuku osmahnutá cibulka a mouka, čímž se navyšuje energetická hodnota, zvolte proto raději jinou úpravu s nižším obsahem tuku.

Náhrada

Při přípravě zelí vynechte tuk a zahuštění moukou, při redukci hmotnosti můžete místo cukru použít nekalorické sladidlo, snížíte tak energetickou hodnotu pokrmu. Takto připravené zelí je vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma