TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřová krkovice pečená (solená)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1260 kJ
Bílkoviny: 28 g SAFA: 9.5 g
Tuky: 21 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové krkovice je však obecně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřové (kýta, pečeně), hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři