TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Králičí průměr pečené (solené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 870 kJ
Bílkoviny: 28 g SAFA: 4.4 g
Tuky: 10 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.8 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u králíka je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky.

Náhrada

Pokud si vyberete libový kousek, můžete králíka občas konzumovat. Můžete ho nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí či krůtí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři