TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýžové nudle uvařené (solené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 800 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 0.9 g
Sacharidy: 44 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.35 g

Výhodou rýžových nudlí je jejich rychlá příprava. Jsou však především zdrojem energie a neobsahují významná množství prospěšných látek, nevýhodou je také vysoký glykemický index.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny nebo rýže natural, které mají nižší glykemický index a obsahují více nutričně významných látek (vitaminy, vláknina). Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy např. dušenou zeleninou. Zcela nevhodnou přílohou jsou smažené rýžové nudle, které obsahují vysoké množství tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři